Om oss

Skara Husvagnar har sedan mitten av 90-talet expanderat kraftigt. Detta utan att förstöra det genuint personliga som alltid kännetecknat vårt familjeföretag. Vi är idag ett relativt stort husvagnsföretag, med en ambition om att behålla vår höga marknadsandel i Skaraborg.

Vill vara bäst

Familjen Andersson, närmare bestämt far och son, har drivit företaget tillsammans sedan 1997. Vi har idag hittat ett koncept som passar oss perfekt med kunnig och serviceinriktad personal. Här trivs vi bra i fina lokaler strax intill E20 precis utanför Skara.

Vår vision har aldrig varit att bli störst utan att försöka vara bäst.

Så började det

1978 började Gunnar jobba i verkstaden hos Cabbys försäljningställe på Skaraborgsgatan i centrala Skara. Där var han anställd till 1982. Det var året då han startade Gunnars Husvagnsservice. Ett företag som då enbart arbetade med service och reperationer av husvagnar. Det fanns gott om jobb. Obeprövade tätningsmetoder, skarvar till både högt och lågt samt god nyförsäljning gjorde sitt till. Marknaden var verkligen god på den tiden.

Trångt i verkstaden

Gunnar kunde få in två stycken husvagnar åt gången i verkstaden – men bara om han tog bort tv-antennen! Det fanns balkar i taket så vagnarna gick precis under dom ifall antennen var borttagen. Det sägs att Gunnar var den största konsumenten på antennskarvar i hela länet. Glädjen var stor vid flytten till våra nuvarande lokaler på Hästhagens industriområde. Plötsligt gick det in fem husvagnar – alla med tv- antennen på.

Framåt i motvind

1989 låg husvagnsförsäljningen på topp. 1992 kom den ekonomiska krisen som berörde i stort sett alla. Inte minst husvagnsbranschen drabbades av bland annat skyhöga räntor. Gunnar vågar, trots allt, ta över även försäljningen av Cabby husvagnar. Efter några svåra år börjar det gå riktigt bra. Omsättningen ökar allt eftersom åren går.

Fler märken

Stefan anställs då han går ur gymnasiet 1994. Han hade tänkt att bli kakelugnsmakare på heltid. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Vid millennieskiftet tar företaget ett beslut om att sälja ytterligare ett nymärke. Lotten föll på Adria som vi redan efter ett par år ersatte med Hobby. Vi säljer i dagsläget 2st Nyhusvagnsmärken: Hobby som tillverkas i Tyskland samt svenska Polar efter att Cabby blivit en del av just Polar. I vår utställningshall finns det alltid nya husvagnar hemma för direktförsäljning.

Ser ljust på framtiden

Nu rullar det på bra och vi ser fram emot många inspirerade år framöver.

Lite kort om oss

Företaget drivs och ägs av Stefan L Andersson och Gunnar Andersson.
Vi omsätter c:a 25-30 Miljoner / år.
Vi säljer c:a 150 st Vagnar / år
Vi ser ljust på framtiden!

Butiken Verkstaden

Våra varumärken

  • Hobby
  • Polar
  • Truma