LMC

Historien bakom företaget LMC tar sin början på 1950-talet då konstruktören Austermann och hans vän karosseribyggaren HartMann var på semester i den tyska orten Sauerland. De hade slagit upp sitt tält men det kunde inte stå emot det hårda regn som föll under natten. Där och då föddes idén till en skönare och behagligare sömn på kommande semester. Deras första husvagn, Falter 1, byggdes när de kom till hemorten.

Redan tidigt hade företaget flera olika modeller och en som idag ses som ”legendarisk” är Knospe. Det var en av de modeller som sålde mycket bra och snart kunde produktionen öka och flera samarbeten med företag inom branschen växte fram.

År 1981 togs steget mot det namn som företaget har idag. Det året tillkom nya delägare och man genomförde en nyetablering av LMC (Lord Münsterland Caravan GmbH). Under detta årtionde fortsatte expansionen kraftigt och inte minst genom en stark export. Några av de modeller som blev extra populära var Münsterland Luxus och Lord Exquisit. Nu börjar man även tillverka husbilar med alkov vilket var en marknad som man snabbt tog stora marknadsandelar inom.

I början av 2000-talet investerades närmare 70 miljoner för att både skapa ett mer anpassat kundservicecenter samt en bättre produktionshall och lagerhall. Nu började man även för första gången tillverka alkov- och halvintegrerade husbilar på chassi från Ford Transit.

Idag

År 2015 firade LMC 60års jubileum och kunde då se tillbaka på en snabb utveckling från Falter 1 till dagens moderna husvagnar och husbilar. Idag består husvagnsutbudet av de fyra grundmodellerna Style, Vivo, Musica och Maestro. Av dessa är Maestro den mest exklusiva modellen och en husvagn som passar för dig som ”vägrar kompromissa” gällande kvalité och funktion.

Som ägare av en husvagn eller husbil från LMC kan man gå med i LMC Club. En intresseorganisation som skapades 2008 och sedan dess regelbundet haft träffar och ger fakta om utvecklingen av företaget till sina medlemmar.